Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet

Ha észrevétele van, vagy csak érdeklődik, küldjön egy e-mailt nekünk!

captcha

Kérem írja be a mezőben látható karaktereket!

Luftfilter

A levegőkezelő berendezések részei a szilárd (por, pollenek, korom, szerves anyagok) és a légnemű szennyeződéseinek (például szagok) leválasztására szolgáló légszűrők. Ezek mind anyaguk, mind beszerelési és használati módjuk szerint igen sokfélék. Ugyanígy eltérhetnek az üzemmódjuk és a felépítésük, a tisztításuk tekintetében.

A biológiai – a gombák, az atkák és a baktériumok – elleni védekezést speciális szűrőkkel, például fertőtlenítő hatású ezüstbevonattal oldhatjuk meg. A nem kívánatos szagokat vagy gőzöket az abszorpció, vagyis a molekulák megkötésének jelenségén alapuló aktív szenes szűrővel vonhatjuk ki a levegőből. Egyes vendéglátóhelyeken vagy üzemcsarnokokban egyaránt hasznosak a cigaretta- vagy az olajfüst elszívására egyformán alkalmas elektrofilterek. Az automatikus légszűrőkben a szűrőközeg vagy -réteg folyamatosan cserélődik vagy megtisztul.

A többfokozatú szűrők az előbb leírt szűrőtípusokból összeállított szerkezetek, amelyek összetett levegőszűrési feladatokat is képesek ellátni.