Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet

Ha észrevétele van, vagy csak érdeklődik, küldjön egy e-mailt nekünk!

captcha

Kérem írja be a mezőben látható karaktereket!

Erdgasheizung

A földgáz színtelen, szagtalan, szerves anyagok bomlásával keletkezett energiahordozónk – a jellegzetes „gázszagot” a biztonsági okokból belekevert merkaptán adja. Megoszlanak a vélemények a Föld földgázkészleteinek mennyiségéről, de nem kétséges, hogy ez az anyag legalább a jelenlegi évszázad közepéig meghatározó jelentőségű energiaforrásunk lesz. Takarékos és hatékony módszerekkel akár a század végéig használhatjuk a földgázt. Különleges előnye, hogy égése során főként szén-dioxid és víz keletkezik, füst, hamu vagy korom nem szennyezi a levegőt.

A kiépített csővezetékeken keresztül mindig rendelkezésünkre áll, a szakértő által beépített és ellenőrzött és jellemzően kisméretű földgázüzemű berendezések kényelmesen, biztonságosan és gazdaságosan üzemeltethetők.

Az egyre elérhetőbb áru kondenzációs kazánok 10-11%-kal több energiát állítanak elő a földgázból, mint a hagyományos gázkazánok, mert az égés során keletkező vízgőz lecsapódásával kinyerhető energiát is képesek hasznosítani. Ezért mondhatjuk, hogy hatásfokuk több 100%-nál. Emiatt a megvásárlásukra fordított összeg – még a karbantartási költséget és a várható árdrágulást beszámítva is – néhány esztendő múlva megtérül. Ezek a fűtőberendezések jól alkalmazhatók a padló- vagy a falfűtési rendszerekhez, valamint különösen alkalmasak a napkollektorokkal történő összekapcsolásra.