Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet

Ha észrevétele van, vagy csak érdeklődik, küldjön egy e-mailt nekünk!

captcha

Kérem írja be a mezőben látható karaktereket!

Energieberatung

Napjainkban az energiatakarékosság, energiahatékonyság kifejezések egyre komolyabb tartalmat hordoznak: elsőként kinek-kinek a pénztárcája bánja, ha nem takarékoskodik az energiahordozókkal, illetve nem használja hatékonyan a rendelkezésére álló energiát – nem beszélve a környezetünk állapotára gyakorolt hatásokról.

A lakások, intézmények épületgépészeti rendszereinek működése igen fontos ebből a szempontból, hiszen a fűtésre, a melegvíz-ellátásra használt energia az adott épület energiafelhasználásának 70–80%-át teszi ki. Ezért kiemelkedően lényeges, hogy az energiát jól hasznosító, egyúttal környezetbarát fűtőberendezéseket és más épületgépészeti rendszereket alkalmazzunk, és hogy gondoskodjunk a hőveszteség csökkentéséről.

Célunk, hogy megbízóink ilyen hatékony és kis károsanyag-kibocsátású berendezésekkel állítsák elő a szükséges hőt saját épületeikben. Új lakás építésénél ez véleményünk szerint magától értetődően központi kérdés. Kérésére felmérjük korábban épített ingatlanának épületgépészeti rendszereit. Hőkameránkkal egyértelműen feltérképezzük a változtatást igénylő épületrészeket.  A megfelelő beruházási és megtérülési számítások elvégzése után javaslatot teszünk a berendezések korszerűsítésére, a szükséges átalakításokra. A munkálatok elvégzését megtervezzük, szakszerűen kivitelezzük, és rendszerét üzembe helyezzük, arra teljes körű garanciát adunk, illetve szervizeljük, karbantartjuk.

Tudnia kell, hogy mindez nem csak jól felfogott érdeke: 2009 elejétől minden új építésű ingatlanra törvény írja elő az épület energia-felhasználása alapján készülő energiatanúsítvány kiállítását. Ez 2012-től az ingatlaneladások, a hosszabb idejű bérbeadások, illetve egyes állami tulajdonú épületek esetében is kötelező lesz.  A zöldkártya elkészítéséhez szükséges folyamatban, az auditálásban szintén számíthat ránk.