Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet

Ha észrevétele van, vagy csak érdeklődik, küldjön egy e-mailt nekünk!

captcha

Kérem írja be a mezőben látható karaktereket!

Sprinkler tűzoltó-berendezések

A sprinkler-rendszerek olyan tűzoltó-berendezések, amelyek állandó, beépített csővezeték felhasználásával, egy-két percen belül automatikusan juttatják el az oltóanyagot (általában vizet) az egyes épületek belsejében fellobbanó tűzhöz. Felhasználásuk elsősorban tűzveszélyes ipari létesítményekben, bevásároló-központokban jellemző, de az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban (OTSZ) meghatározott új épületekben kötelező ilyen típusú tűzoltó eszközöket telepíteni. Magát a tervezést, a telepítést és az üzemeltetést Magyar Szabvány határozza meg és a tűzoltóság ellenőrzi.

A legelterjedtebb megoldás szerint a rendszerhez nagy térfogatú víztartály tartozik, ami biztosítja a tűzoltó-berendezés legalább fél-másfél órás működését. (Fagyveszélyes helyeken megoldható, hogy a víz csak az oltás során áramoljon a csövekbe, ami megelőzi a berendezések károsodását.) A sprinkler alkalmasan kialakított szórófejei az adott épület belsejében egyenletesen elosztva helyezkednek el, de kizárólag ott permetezik (to sprinkle: beszór, permetez) szét egyenletesen a vizet, ahol tűzfészek található. Vízzel nehezen oltható anyagok esetén kivitelezhető olyan rendszer, amelyik oltóhabot spriccel szét.

A sprinkler-rendszerek alkalmazása legtöbbször csírájában elfolytja a tüzeket, és majdnem száz százalékos tűzvédettséget biztosít az adott létesítményben.

Társaságunk 1995-től a Krobath GmbH-val kötött szerződés révén előregyárt és szerel korszerű sprinkler-berendezéseket. A csövek és a sprinkler-központok előregyártása szigetvári leánycégünknél történik, ahol szemcseszóró berendezéssel fémtisztára takarított csővezetékeket gyártunk. Ez elősegíti a csőrendszer fedőmázolásának tartósságát.

Gyakorlott előkészítő csapatunknak köszönhetően a nagyobb volumenű megrendeléseket is rövid időn belül teljesítjük. Az építkezéseken felkészült szerelőcsapatunk vezető szerelő irányításával végzi el a lehető legrövidebb időn belül a sprinkler-rendszer beszerelését.

Sprinkler-szerelési referenciáink (2000-2006)

Interspar áruház, Pécs (2000); Nagykanizsa Pláza (2000); Tesco áruház, Nagykanizsa (2001); Tesco áruház, Pápa (2002); Praktiker áruház, Zalaegerszeg (2002); Interspar áruház, Dunaújváros (2002); Nádor Szálló mélygarázs, Pécs (2005); Pécs Búza tér, Király Ház (2006); Hauni Gépgyár, Pécs (2006); ÖBB Linz (2006); Stadion Center, Bécs (2006); Fronius International Sattledt (2006); Fröhling Grieskirchen (2006); Salzburger Mitte Center (2006); Airport Center Salzburg (2006); DAN-Küchen Möbelfabrik (2006); Swarowski & Co Wattens (2006); Parkett  Company & Co Güssing (2006); Kern KG Sagewerk Waldbach (2006); M4 Center Wörgl (2006); Teich AG Weinburg (2006).