Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet

Ha észrevétele van, vagy csak érdeklődik, küldjön egy e-mailt nekünk!

captcha

Kérem írja be a mezőben látható karaktereket!

Klímaberendezések

akcios_karbantartas_2017

 

 

A klímaberendezések a helyiséglevegő hőmérsékletét és nedvességtartalmát hivatottak az általunk megadott határok között tartani – az erre szolgáló szabályozó berendezés révén. Egyesítik magukban a levegő fűtését, hűtését, a légnedvesítés és -szárítás műveletét. A klímák a mesterséges levegőkezelés legigényesebb módját kínálják.

A széles körben alkalmazható split, vagy osztott klímák egy-egy – egymással összeköttetésben lévő – kül- és beltéri egységből állnak. Az állítva, a mennyezetre vagy az álmennyezet alá egyformán felszerelhető, programozható, távirányítóval vezérelhető, és akár rejtetten is elhelyezhető és csendes berendezések éppen remek tulajdonságaik miatt váltak közkedveltté.

A légkondicionáló berendezések feladata minden évszakban az adott helyiség levegőjének legkedvezőbb állapotban tartása, ami 20 és 27 °C közötti hőmérsékletet és 30–65%-os páratartalmat jelent. Az ipari klímaberendezések az egyes iparágaknak megfelelő technológiai elvárásoknak és munkafeltételeknek megfelelő levegőállapotot biztosítják. A többféle szempont szerint csoportosítható klímaberendezések közül érdemes említenünk még a tetszőlegesen áthelyezhető mobil klímát, a nyílászáróba könnyen beszerelhető ablakklímát.

A helyiségek hűtését és fűtését ugyanúgy megoldó épületgépészeti berendezés a fan-coil, amelyben egy hőcserélő gondoskodik a hő felvételéről vagy leadásáról. A levegőt egy csendes ventilátor áramoltatja a berendezésben. E praktikus és egyben energiatakarékos eszközök egy komplex gépészeti rendszerben jól társíthatók kondenzációs földgázkazánnal, napkollektorral vagy hőszivattyúval.