Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Üzenet

Ha észrevétele van, vagy csak érdeklődik, küldjön egy e-mailt nekünk!

captcha

Kérem írja be a mezőben látható karaktereket!

Warmwasserversorgung

A használati meleg víz biztosítására már abban az esetben is számos megoldás létezik, ha csak az energiaforrás oldaláról tekintjük végig a lehetőségeket.

A legismertebb és egyben a leggyakoribb az úgynevezett bojler, vagyis a tárolós villamos vízmelegítő használata, ami komfortos, megbízható megoldásnak számít. A gázüzemű vízmelegítők alkalmazása azonban hozzávetőlegesen feleannyi energiát emészt csak föl, vagyis lényegesen gazdaságosabb. Ezek közül különösen hatékony megoldás az átfolyós vízmelegítő alkalmazása, amely mindig annyi vizet melegít fel, amennyire szükség van – amennyiben nincs szükségünk sok meleg vízre.

Meleg víz járulékosan, további költség nélkül állítható elő napkollektort tartalmazó, hőszivattyús fűtési rendszerben, bár természetesen előzőleg a rendszerek beruházási költségeit ki kell fizetnünk. Ugyanez mondható el a pellettüzelésről, amely ugyancsak újabb befektetés nélkül készít meleg vizet.

Nagyon fontos további szempontok figyelembe vétele a melegvíz-ellátó rendszerek tervezésénél. A melegített vizet milyen távol kell használni a melegítés helyétől? Mennyi meleg vizet igényel a lakás, társasház, intézmény? Egyenletes vagy időszakos az igény? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában mi segítséget nyújtunk Önnek.